ویژگی های این محصول
پیدایش دستگاههای تحلیل حرارتی بهصورت تجاری به اواسط قرن بیستم باز میگردد. هر چند که قبل از آن فعالیتهای در خصوص معرفی روشهای تحلیل حرارتی صورت گرفته بود، اما نخستین بار یک دستگاه دما جرم سنج (TG) تجاری در سال ۱۹۴۱ میلادی به بازار عرضه شد. در طی این سالها روشهای تحلیل حرارتی بهسرعت توسعه یافتهاند و در بخشهای مختلف علم و فناوری بهکار گرفته شدهاند.
از مهمترین حوزههای پژوهشی بهکارگیری روشهای تحلیل حرارتی میتوان به حوزه مواد پلیمری، مواد داروئی و غذائی، مواد معدنی و سرامیکی و همچنین مواد پرانرژی اشاره نمود. در میان روشهای مختلف تحلیل حرارتی، روشهای دما جرم سنجی TG ، تحلیل حرارتی تفاضلی DTA و روبش کالریمتری تفاضلی DSC در حوزه مواد پر انرژی از اهمیت بیشتری برخوردارند.
مواد پر انرژی ترکیبات و موادی هستند که با توجه به محتوای انرژی داخلی بالا طی واکنشهای گرمازا و سریع، قابلیت آزادسازی مقادیر زیادی انرژی بهصورت انرژی حرارتی، مکانیکی و تشعشعی را دارند. مواد پرانرژی در سه دسته عمده مواد منفجره، پیشرانه و مواد پیروتکنیک دستهبندی میشوند. در اینجا ما ضمن بررسی اساس تئوری حاکم بر روشهای یاد شده، به کاربردهای هر یک از این روشها بهصورت منفرد یا بهصورت تلفیقی در مطالعه مواد پر انرژی اشاره خواهیم نمود.
یک دستگاه تحلیل حرارتی نوعی شامل ۱)حسگر فیزیکی ۲) منبع حرارتی ۳) محفظه نگهداری نمونه ۴) برنامه ساز دمائی و ۵) ثبات و پردازشگر علائم حسگر فیزیکی است. در این دستگاه نمونه درون محفظه نگهداری تحت برنامه دمایی قرار می گیرد. برنامه دمایی می تواند موجب بروز پدیدههای مختلف در نمونه شده و علائم این تغییرات توسط حسگر فیزیکی حس شده و به ثبات و نهایتا پردازشگر دستگاه منتقل شود. دادههای تجربی بهدست آمده از دستگاه در تحلیل رفتار حرارتی نمونه بهکار میروند.
با کمک تکنیکهای تحلیل حرارتی خواصی نظیر دمای ذوب، دمای انتقال شیشهای، دمای انتقال فاز، ضریب هدایت حرارتی، ظرفیت حرارتی و آنتالپی پدیدههای مختلف فیزیکی و شیمیائی در مواد پرانرژی قابل اندازهگیریاند. علاوه براین، عوامل موثر بر سرعت واکنشهای فاز جامد در مواد پرانرژی نظیر انرژی فعال سازی، درجه واکنش، ثابت سرعت واکنش و مکانیسم انجام واکنش توسط روشهای تحلیل حرارتی قابل مطالعه اند.
۲,۵۰۰ تومان
ارسال به تمامی نقاط کشور
ارسال دیدگاه
Submit a Commentقوانین ارسال دیدگاه در سایت